Нов протест на фермери и животновъди в центъра на София с искане за повече субсидии от държавата. Шествието започна пред Министерството

...
Нов протест на фермери и животновъди в центъра на София с искане за повече субсидии от държавата. Шествието започна пред Министерството
Коментари Харесай

Животновъди отново на протест, земеделският министър определи исканиятa им за неоснователни

Нов протест на фермери и животновъди в центъра на София с искане за повече субсидии от страната. Шествието започна пред Министерството на земеделието, където техни представители бяха поканени да влязат.До разговор не се стигна, защото протестиращите бяха приети не от министъра, а от неговия заместител. След това недоволните фермери се отправиха към Министерския съвет. Но след като не съумяха да се срещнат и с премиера Николай Денков, преустановиха демонстрацията. Протестиращите обявиха, че ще продължат недоволството си по райони, като блокират основни пътни артерии в страната.

Според министъра на земеделието Кирил Вътев настояванията на протестиращите фермери и животновъди са неоснователни. Той беше безапелационен, че всички помощи, които е трябвало да бъдат отпуснати до момента, към този момент са изплатени. Вътев акцентира, на митинга имало хора, които нямат нищо общо със земеделието.

" Това не е лицето на българското земеделие и отглеждане на животни. Тези, които са на пазара и съумяват, не са тук. Освен това, в случай че разгледате по-близо фрагментите, ще видите лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието. Аз ще продължа да съблюдавам законодателството. Абсолютно всичко по закон и по правилник е изпълнено. И този митинг стачкува против българското и европейското законодателство “, сподели Вътев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР